97kg trail wannabe

Jag är en 41 livsnjutare med en underbar familj bestående av tre barn och en lekfull livspartner. Hallen i vårt hem har vi fyllt med löparskor för hela familjen som förhoppningsvis vittnar på ett liv i rörelse.

Jag är född i jämtland men först många år senare blommade min kärlek för fjäll, skog och natur. Det var först när man inte är en del av livets harmoni och hade flyttat till en karriär och stress i betong och asfalt, som mitt inre blommade till den frigörelse som bara fjällen kan ge! Varje år bygger jag mitt kartotek över äventyr i fjällen. Det har blivit många vandringsturer till Sarek, Abisko, Storulvån, vinter som sommar. Vid varje äventyr har man sått en del av sitt hjärta och själ till fjället som nu står uppkopplad och sänder favoriter i repris 24/7. Likaså har jaktens tidigar morgnar i en skog som vaknar till liv med mig i maktens centrum givit en styrka och inre frid att bär med sig i mötesrummets mörk kostym där jag utmanas att leda möten med innehåll vilka skall börjas och avslutas i tid.

Jag har alltid varit idrottsintresserad, dock ej varit intresserad att följa idrotten på tv. De sporter jag har utmärkt mig och visat på framtidstalang har varit inom volleyboll, Kyokushinkai Karate samt bänkskytte. I alla fallen har jag satsat 100% och gjort toppresultat. Inte minst har jag representerat Sverige i bänkskytte 2011 i Frankrike där jag tog ett nytt svenskt rekord i LV100.

Löpningen har alltid funnits i mitt liv. Det blev dock inte längre än 5-10km ett par gånger i veckan i ett tempo som bestämdes på hur livliga benen kändes för stunden. Dock var löpningen inget annat än ett sätt att komma ut i naturen och meditera samt att få frid. Jag har aldrig haft tanken eller sprungit någon löptävling tidigare. Under tidiga 2011 ändrades dock allt och jag började att löpa fokuserat - även jag får skylla på boken "Born to Run" som har har tagit många personer med storm.

Det var med barfotalöpningen som allt började. Med gnissel och brus i slutet av mitt tidigare familjeliv hade jag fått en imponerande pondus från att alltid legat på vältränade 97-100kg, till då 142kg (192cm). Med barfotalöpningen och indrag av kolhydrater lyckades jag på 10 månader att gå ifrån 10min löpning till 65km i FiveFingers, på vägen tappade jag även 42kg. Allt är möjligt med rätt fokus och vilja!

Löpningen blev min nyckel till frihet och jag fann mig själv! Närhet och en fysisk meditativ aktivitet i naturen resulterade i att jag ville sätta ett mål med min löpning. Sommaren 2011 bestämde jag mig för att somaren därpå (2012) springa "Kristins Runda" utanför Oslo, 81km, som går längs grusvägar och över de fem högsta topparna i Nordmarka.

Min resa att träna inför samt att genomföra "Kristins Runda" har resulterat i många nya underbara vänner i både Sverige och Norge. "Kristins Runda" öppnade dörren till Ultra löpningen i världen, med fokus på trail. Genom löpningen har jag funnit ett sätt att kombinera naturens renande och fysiska träning. De flesta gånger efter jag har avslutat ett pass och stretchar ser jag redan fram mot nästa tillfälle att springa.

Varför "Happyfeet"? Många har sagt till mig att jag ler, skrattar och är allmänt glad (oftast) när jag springer. Min vän Helge började att kalla mig Happyfeet, vilket har resulterat i att allt fler har börjat att kalla mig det. Jag tycker det är fint passande namn för mig och vad löpningen betyder i mitt liv.SpringCross 18km - en vecka efter TEC :)